Soorten prothese en brace voor hond

Kamer Dierenorthopedie is opgericht vanuit onze jarenlange ervaring met mensen in het aanmeten, vervaardigen en leveren van orthopedische hulpmiddelen zoals prothesen, orthesen ofwel braces, korsetten, medische bandages en speciale voetvoorzieningen. Deze expertise zetten we ook graag in als het gaat om dierenorthopedie. Uw (huis-) dier is dan ook bij ons aan het goede adres voor allerhande maatwerk ondersteunende orthopedische voorzieningen. Kamer Dierenorthopedie maakt met name maatwerk prothesen en maatwerk braces voor honden.

Brace of Prothese

Wij krijgen vaak de vraag: “Wat is eigenlijk het verschil tussen een brace en een prothese?”. Kort gezegd is een brace een hulpmiddel dat het aangedane lichaamsdeel ondersteunt en een prothese is een hulpmiddel dat een geamputeerd lichaamsdeel vervangt.

Braces

Een brace is een orthopedische voorziening die uw (huis-) dier ondersteunt in zijn mobiliteit en de (pijn)klachten fixeert of vermindert. Een brace kan zowel worden ingezet bij chronische klachten, als tijdens het revalidatietraject na een operatie of een trauma.

Statische of dynamische brace

We verdelen de braces in twee categorieën: de statische brace en de dynamische brace. De keuze voor een statische of dynamische spalk is afhankelijk van het te volgen behandelplan dat Kamer Dierenorthopedie in samenspraak met de (para)medisch behandelaar van uw (huis-) dier heeft vastgesteld.

Een statische brace fixeert het te behandelen gebied en zet het gewricht vast. Hier kan voor worden gekozen wanneer er bijvoorbeeld sprake is van ernstige artrose of beschadiging van het gewricht en beweging ervan pijnlijk is.

Een dynamische brace geeft stevigheid en stabiliteit aan het aangedane gewricht, maar laat wel enkele gecontroleerde bewegingen toe. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van bandletsel kan het gewricht lakser zijn dan gewenst. Een dynamische brace kan er dan voor zorgen dat de natuurlijke beweging is toegestaan, maar de onnatuurlijke beweging als gevolg van het letsel wordt tegengehouden.

Prothese

Wanneer uw (huis-) dier als gevolg van een ongeluk, door medisch ingrijpen of een aangeboren afwijking een deel van zijn poot mist, kan Kamer Dierenorthopedie middels een prothese het natuurlijke looppatroon van uw viervoeter weer grotendeels terugbrengen. Zonder prothese is de kans bovendien groot dat uw (huis-) dier andere klachten krijgt omdat hij het gemis van zijn ledemaat gaat compenseren en daarmee andere gewrichten gaat overbelasten. Kamer Dierenorthopedie heeft alle expertise in huis om te zorgen dat de prothese comfortabel in gebruik is en uw (huis-) dier een verbetering in zijn mobiliteit krijgt.

Maatwerk Kamer Dierenorthopedie

Kamer Dierenorthopedie werkt graag met u als baasje én de medische behandelaar zoals dierenarts, orthopeed en fysiotherapeut van uw dier samen om tot het best mogelijke brace of prothese te komen voor uw geliefde (huis-) dier. Wij zijn gewend om producten van hoogwaardige kwaliteit te maken: of het nu om relatief simpele voorzieningen of oplossingen voor complexe vraagstukken gaat, Kamer Dierenorthopedie streeft altijd naar het hoogst haalbare. Waar mogelijk met een standaard product, maar vooral met gespecialiseerd maatwerk.  U kunt er dan ook zeker van zijn dat u bij Kamer Dierenorthopedie aan het juiste adres bent!

Vroegtijdig overleg

Mocht u in samenspraak met de medisch behandelaar van uw hond voor de keuze van amputatie bij uw dier komen te staan, neemt u dan ook contact met ons op. Wij kunnen u en de medisch behandelaar al in een vroeg stadium van dienst zijn met onze kennis en ervaring op dit gebied.