Compressiebrace

Compressie brace voor hond

Compresssiebrace: bij welke aandoeningen?

Een compressiebrace of wel compressiekous kan voor verschillende aandoeningen worden ingezet zoals onder meer bursitis, overbelasting, traumatisch letsel aan een gewricht, vochtophoping, artrose of instabiliteit. De compressiebrace is zeer geschikt om zwelling in de gewrichten (vochtophoping) te doen afnemen, maar ook om de huid te beschermen bij ontstekingen. De ondersteuning die de compressiebrace geeft, zorgt ervoor dat de doorbloeding en zuurstoftoevoer in de poten wordt verbeterd. De compressiekous kan pijnklachten laten afnemen en heeft onder andere een positieve invloed bij artritis doordat ze de gewrichten verwarmen waardoor het bewegen weer soepeler zal gaan

Afstemming medisch behandelaar

Uiteraard zullen wij in overleg met de medisch behandelaar van uw dier (dierenarts, orthopeed of dierenfysiotherapeut) het te volgen traject nader afstemmen. Het is dan ook van belang dat we van tevoren beschikken over de medische gegevens van uw dier. Daar zullen wij u dan ook naar vragen gedurende de telefonisch intake die wij met u houden over de casus van uw huisdier.

Gebruik compressie brace voor hond

Onder alle weersomstandigheden en op vele ondergronden zijn de compressiekousen te gebruiken. U krijgt van Kamer Dierenorthopedie nadere instructies over het gebruik en onderhoud van dit product. Zie ook de algemene leveringsvoorwaarden van Kamer Dierenorthopedie.

Tagwolk en aandoeningen