Korset

Korset voor hond: bij welke aandoeningen?

Een korset kan in verschillende situaties worden toegepast. Hij kan extra steun bieden aan de wervelkolom na een operatie, maar wordt ook toegepast bij verschillende aandoeningen. Uw (huis-) dier kan rugklachten krijgen door meerdere aandoeningen: aangeboren afwijkingen, slijtage aan de ruggenwervel of problemen met de tussenwervelschijven (hernia). Bij ieder van deze aandoeningen is uw (huis)dier gebaat bij extra steun. Een maatwerk korset van Kamer Dierenorthopedie kan de juiste ondersteuning bieden.
Het korset zorgt ervoor dat de gehele wervelkolom wordt ondersteunt of gefixeerd zodat uw (huis-) dier geen verkeerde bewegingen meer kan maken met zijn rug.

Korset voor hond

Kamer Dierenorthopedie kan met een elastische bandage of een speciaal korset met baleinen de klachten van uw huisdier verlichten. Een dergelijk korset kan ook worden toegepast ter ondersteuning van de wervelkolom na een operatie. Ook wordt de rugbrace of harnas gebruikt om de wervelkolom geheel te fixeren en daarmee onregelmatige bewegingen te voorkomen. Door deze toepassingen biedt Kamer Dierenorthopedie met een korset voor hond uw viervoeter meer stabiliteit en mobiliteit bij rugproblemen en heupproblemen.

Gebruik korset voor hond

Onder alle weersomstandigheden en op vele ondergronden zijn deze korsetten van Kamer Dierenorthopedie prima te gebruiken. U krijgt van Kamer Dierenorthopedie nadere instructies over het gebruik en onderhoud van de voorziening.
Zie tevens de algemene leveringsvoorwaarden van Kamer Dierenorthopedie.

Tagwolk en aandoeningen