Prothese

Prothese: wanneer?

Wanneer uw (huis-) dier als gevolg van een ongeluk, door medisch ingrijpen of een aangeboren afwijking een deel van zijn poot mist, kan Kamer Dierenorthopedie middels een prothese of wel kunstpoot het natuurlijke looppatroon van uw viervoeter weer grotendeels terugbrengen. Zonder prothese is de kans bovendien groot dat uw (huis-) dier andere klachten krijgt omdat hij het gemis van zijn ledemaat gaat compenseren en daarmee andere gewrichten gaat overbelasten. Kamer Dierenorthopedie heeft alle expertise in huis om te zorgen dat de prothese comfortabel in gebruik is en uw (huis-) dier een verbetering in zijn mobiliteit krijgt.

Vooraf overleg met medisch behandelaar

Mocht u van de medisch behandelaar te horen krijgen dat pootamputatie onvermijdelijk is voor uw (huis-) dier dan gaan wij, indien u een prothese overweegt, graag eerst in overleg met de behandeld arts die de operatie zal verrichten. De afmeting van de stomp is namelijk belangrijk voor een zo optimaal mogelijke pasvorm en daarmee functioneren van de prothese voor (huis-) dier.

Gebruik prothese

Onder alle weersomstandigheden en op vele ondergronden zijn de prothesen van Kamer Dierenorthopedie prima te gebruiken. U krijgt van Kamer Dierenorthopedie nadere instructies over het gebruik en onderhoud van de voorziening voor (huis-) dier.
Zie tevens de algemene leveringsvoorwaarden van Kamer Dierenorthopedie.

Tagwolk en aandoeningen