Heup problemen

Het is helaas een gegeven dat de dieren die bij ons op het spreekuur komen, stuk voor stuk iets mankeren, de één ernstiger dan de ander. Maar soms zien we erg schrijnende dingen, Babe was zo’n patiëntje waar we nog veel over hebben nagepraat.
Ze is het trieste resultaat van een broodfokker; zoveel mogelijk hondjes verkopen en zo min mogelijk kosten maken…Het baasje valt niets te verwijten, die is volkomen misleid maar heeft gelukkig wel alles voor haar hondje over.
Babe is prachtig, grappig, kijk maar naar de foto’s die zeggen genoeg…Maar achter dat vrolijke koppie schuilt dus een hoop ellende, ze is nog niet eens 1 jaar oud maar met haar heupen zit het helemaal fout, zonder gekheid kun je haar heupen horen knakken bij iedere stap die ze zet; ze schieten uit de kom.
Babe zou een heupkopresectie moeten ondergaan, dit is een operatie waarbij de hele heupkop wordt verwijderd. Een zware operatie die wordt gevolgd door 4 maanden strikte rust. Voor een jong hondje dat wil rennen en spelen een vrijwel onmogelijke opgave.
We hebben een dynamische heuporthese gemaakt met een geintegreerd corset, de brace beperkt de bewegingsuitslag. Misschien dat Babe als ze ouder is alsnog moet worden geopereerd, maar voor nu kunnen zij en haar baasje genieten van haar puberteit 🙂