De zitorthese van Missy

missy-met-wonden

Toen we gisteren bij Stichting Dierenthuis waren voor Doggy, hebben we kennisgemaakt met Missi. Zij is een klein teefje die in Bulgarije op straat is gevonden met een kapotgeschoten achterlijfje, ze moest zich op straat voort slepen en haar knietjes lagen helemaal open….

Vanwege het slepen heeft Missi nu een grote open wond bij haar kontje, heel naar om te zien 🙁 . Missi heeft een rolstoel maar het is niet mogelijk om daar 24/7 mee rond te rijden, op díe momenten dat ze daar niet in kan moet ze beschermd zijn zodat de wond niet nog groter wordt.

We gaan ons uiterste best doen om ook dit kleine meisje te helpen; met een soort beschermend broekje van stevig materiaal zodat alles de tijd krijgt om te genezen.

De zitorthese van Missy was klaar om te passen en dat ging heel erg goed, haar kontje met die vreselijke wond erop wordt goed beschermd. Nog even de laatste puntjes op de i en dan kan de orthese binnenkort worden afgeleverd.

Het was weer heel gezellig; onder het toeziend oog van 12 van hun beste vrienden zijn we aan de gang gegaan, en aan het enthousiasme (lees: de opdringerigheid) van sommige was duidelijk te merken dat ze het voor zichzelf ook wel zagen zitten zo’n flitsende brace 🙂