Enkelbrace

Enkelbrace: bij welke aandoeningen?

Een enkelbrace kan worden toegepast bij verschillende aandoeningen. Voet- en enkelproblemen bij een hond kunnen zich uiten in een reeks van klachten: overbelasting, rugklachten, hakklachten, voet- en hielklachten, pijnlijke enkelgewrichten, branderige voetzolen, afname van spierkracht, vermoeide poten of knieën, nare drukplekken of teenklachten. Ook een ontsteking van de achillespees of artrose bij uw hond kan de boosdoener zijn voor loopproblemen. Deze klachten worden meestal veroorzaakt door een blessure, ziekte, ongeval (trauma) of ouderdom. Met een maatwerk enkelbrace van Kamer Dierenorthopedie kan uw hond weer op weg geholpen worden.

Statische of dynamische enkelbrace

Enkelbrace is er in een dynamische uitvoering die bijgesteld kan worden. Daarnaast maakt Kamer Dierenorthopedie ook statische braces voor uw hond waardoor het te behandelen gebied gefixeerd wordt. De keuze hiervoor is afhankelijk van het te volgen behandelplan dat Kamer Dierenorthopedie in samenspraak met de (para)medisch behandelaar van uw hond heeft vastgesteld.

Gebruik enkelbrace

Onder alle weersomstandigheden en op vele ondergronden zijn de enkelbraces van Kamer Dierenorthopedie prima te gebruiken. U krijgt van Kamer Dierenorthopedie nadere instructies over het gebruik en onderhoud van de voorziening.
Zie ook de algemene leveringsvoorwaarden van Kamer Dierenorthopedie.

Tagwolk en aandoeningen